STPL PROGRAM FÖR 2018  TILL FEBRUARI  2019

Observera att det är möjligt att anmäla sig till Vikingbuss aktiviteter även om pris och/eller datum ej har fastställts. Samtliga bussresor startar vid Saab-porten intill Terrassen.

Obs: Sista betalningsdag för medlemsavgift 2018 är 2018-03-01

OBS! Nästa programpunkt:     
Har du svårt att läsa -filer? Välj då en senare utgåva av webläsare!

2018
Maj 16-18
Avresa kl 07:00

3 dgr

BESÖK I DALSLAND

Vi reser via Jönköping och vi gör både kaffe- och

lunchstopp innan vi fortsätter till Dals Rostock 

som ligger på sluttningen av Kroppefjäll, en högplatå och ett naturreservat (sedan 1997) vars högsta topp når 240 meter över havet och stupar brant mot Dalboslätten. 

I trakten kring Dals Rostock bröts det skiffer från 1700-talet fram till början av 1900-talet. Orten har också en rik historia när det gäller hälsa och hälsobringande vatten. Vi besöker här bl a en örtagård och ett textilmuseum. Övernattning i Dals Långed på Baldersnäs Herrgård i två nätter.

Dag 2 Efter frukost är det dags för Dalslands Kanal. Vi går ombord på 120 år gamla MS Storholmen direkt från herrgårdens brygga. Vi färdas genom kanalens slussar och Håveruds akvedukt. Akvedukten är en fritt hängande bro där vattnet leds genom en 33,5 m lång ränna ovanför forsen. Lunch ombord innan vi landstiger i Håverud där vi besöker kanalmuséet, fiskrökeriet, glasblåseriet mm. 

Nästa resmål blir Halmens Hus, Nordens enda halmmuseum med butik för konsthantverk. Halmens Hus ligger i utkanten av Bengtsfors och här ser vi basutställningen som visar hur halmen använts i olika kulturer under lång tid. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3 Efter frukost lämnar vi Baldersnäs och beger oss till Dalslands Glashytta där glasmästaren Johnny visar hur man blåser glas på gammalt vis och guidar oss genom glasblåseriets svåra konst. Här finns också butik för bruks- och konstglas samt smide och linne. Resan går vidare mot Skålleruds rödmålade träkyrka från 1600-talet vid sjön Nären. Den sägs vara en av Sveriges vackraste kyrkor och har trots fattigdom och hård beskattning behållit sin profil och charm. Dags att säga farväl av Dalsland för denna gång och bege oss hemåt. På vägen hem gör vi naturligtvis paus för lunch och kaffe. När vi passerar Falköping gör vi gärna ett stopp vid Falköpings Ost om ni önskar få med er en smakbit hem.

Beräknad hemkomst Linköping 19:30

Anmälan till Vikingbuss enligt bifogat program senast 9 april 2018.


SPELA BOULE MED STPL
Spänning, glädje, trivsel och gemenskap. Huvudsyftet är enkel motion och social samvaro. Kom med du också. Tisdagar kl 09:00 startar vi. Därefter en fikapaus på ca 20 minuter, då vi pratar Saabminnen och löser världsproblem. Sedan avslutar vi med ca en timmes boulespel.

Prova-på-klot finns att låna. Inga krav på förkunskaper i boule. Vintertid spelar vi inomhus, ring nedanstående så får du information om var spelet sker. Kostnaden är ca 20:- per gång och 15:- för kaffe med bulle. Du betalar alltså ingen terminsavgift utan betalning sker vid varje tillfälle du kan och vill vara med.
Sommartid spelar vi utomhus på Saabkorpens boulebanor, utan kostnad.
Dock erfordras i båda fallen medlemskap i Saab Korpen, f n 60 kr per år.
Är du intresserad, maila Hans Hydén alt ring 013-154002
eller maila Conny Arvidsson alt ring 013-137289. 

MOTIONSGYMPA
Gruppgymnastik för Saab-pensionärer drivs numera i korpen Hälsokullen´s regi, kolla nu!
Inom STPL har vi ingen påverkan på priset och deltar ej i förhandlingarna.
Pga det så sätter vi inte ut någon siffra i våra utskick utan skriver endast att man kan delta mot en avgift.
För denna avgift får du då även nyttja hela anläggningen med modern utrustning alla dagar i veckan enligt vad som sägs i länken ovan.
Utnyttja Dina möjligheter som Saab-pensionär att hålla trim och kondition uppe.

MEDLEMSKONTAKT
Vår strävan är att stärka kontakten med våra medlemmar.
Vi fick på årsmötet 2009 gehör för vårt förslag om att etablera en hemsida på nätet.

Vi har hemsidan för att minska våra kostnader och Du behöver bara skriva den en gång. Och lägger Du in den under Favoriter så når Du vår hemsida sedan med ett enkelt klick.
Hemsidan är som vi betonat ett komplement till våra pappersutskick och kommer inte att ersätta dessa.

För att utveckla vårt kontaktnät ytterligare önskar vi att Du via ett mail till
Christina Roslund eller  Marianne Hansson skickar in din mailadress. Vi kan då enkelt nå många med information om vår verksamhet genom gruppmail.

 Postadress

STPL SAAB Tjänstemannapensionärer, Box  11050,  58011 Linköping
 
Ansvarig utgivare:
Informationsansvarig:
Webmaster:
Skapad:
Senast uppdaterad:
Tommy Ottosson 
Jan Karlsson
Börje Belking

200
6-11-30
2016-12-08
tel 0705-452460
tel
0703-846639
tel 013-159920