STPL PROGRAM FÖR 2018  TILL FEBRUARI  2019

Observera att det är möjligt att anmäla sig till Vikingbuss aktiviteter även om pris och/eller datum ej har fastställts. Samtliga bussresor startar vid Saab-porten intill Terrassen.

Obs: Sista betalningsdag för medlemsavgift 2018 är 2018-03-01

OBS! Nästa programpunkt:     
Har du svårt att läsa -filer? Välj då en senare utgåva av webläsare!

2018 (Fullbokat)
April 24-27
Avresa kl 06:00

4 dgr

RESA TILL HOLLAND

Vi flyger från Linköpings Flygplats till Amsterdams

flygplats Shiphol.

Här möter vi vår reseledare som tillsammans med oss åker in i staden i hyrd buss. Vi startar med en båttur på Amsterdams kanaler. Vi får härifrån uppleva den gamla köpmannastaden med guidning på svenska. Vi njuter av de vackra gavelhusen och några av stadens 600 broar. Efter färden checkar vi in på vårt hotell Corendon Vitality Hotel (3 övernattningar) och därefter finns tid för egna promenader innan vi intar gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2 Tidigt efter frukost börjar vi dagen med att besöka blomsterauktionen i Aalsmer. Här köps och skickas blommor till länder i hela världen. Byggnaden har en yta på 90000 kvm och vi får följa hur köparna deltar i auktionen. Därefter besöker vi staden Haag där regeringen har sitt säte och kung Willem-Alexander och drottning Maxima bor med sin familj. Här besöker vi  Panorama Mesdag som är en uppmärksammad panoramamålning av konstnären Hendrik Willem Mesdag (1831–1915) i form av ett cyklorama.

Tillbaka på vårt hotell intar vi gemensam middag.

Dag 3 Idag ska vi njuta av den holländska landsbygden med kanaler, vackra hus och väderkvarnar. Dagens nästa resmål är Keukenhof, ett fantastiskt blomsterparadis som började som en köksträdgård och numera täcker en yta på 28 ha. Därefter gör vi ett besök på en traditionell bondgård där vi får följa tillverkningen av gårdens speciella ost. Vi får också se hur en träskotillverkare arbetar. Vi fortsätter till den pittoreska fiskebyn Volendam. Här har man under alla tider levt på fiske men när man byggde Afsluitdiik, en 32 km lång och ca 90 m bred dammbyggnad/vall i norra Holland som förvandlade bukten till en insjö försvann den viktiga fiskenäringen. Idag är byn en stor turistattraktion mycket på grund av att man kan se invånare i traditionella  folkdräkter. Vi avslutar dagen med middag på hotellet och därefter njuter vi av en båttur i skymningen. Här blir vi serverade lite småplock med dryck därtill.

Dag 4  Efter frukost checkar vi ut och får fri tid tills vi ska bege oss till flygplatsen för hemfärd. Avgång kl 15:05

Anmälan till Vikingbuss enligt bifogat program

OBS Sista anmälningsdag 1 februari 2018!

SPELA BOULE MED STPL
Spänning, glädje, trivsel och gemenskap. Huvudsyftet är enkel motion och social samvaro. Kom med du också. Tisdagar kl 09:00 startar vi. Därefter en fikapaus på ca 20 minuter, då vi pratar Saabminnen och löser världsproblem. Sedan avslutar vi med ca en timmes boulespel.

Prova-på-klot finns att låna. Inga krav på förkunskaper i boule. Vintertid spelar vi inomhus, ring nedanstående så får du information om var spelet sker. Kostnaden är ca 20:- per gång och 15:- för kaffe med bulle. Du betalar alltså ingen terminsavgift utan betalning sker vid varje tillfälle du kan och vill vara med.
Sommartid spelar vi utomhus på Saabkorpens boulebanor, utan kostnad.
Dock erfordras i båda fallen medlemskap i Saab Korpen, f n 60 kr per år.
Är du intresserad, maila Hans Hydén alt ring 013-154002
eller maila Conny Arvidsson alt ring 013-137289. 
Conny Arvidsson tillägger:
Jag såg att nya priset på kaffe och bulle 15:- är infört. På boulespelet bör det stå 20-25:-/gång. Vissa perioder måste vi ta ut 25:-/gång för att ekonomin ska gå ihop.

MOTIONSGYMPA
Gruppgymnastik för Saab-pensionärer drivs numera i korpen Hälsokullen´s regi, kolla nu!
Inom STPL har vi ingen påverkan på priset och deltar ej i förhandlingarna.
Pga det så sätter vi inte ut någon siffra i våra utskick utan skriver endast att man kan delta mot en avgift.
För denna avgift får du då även nyttja hela anläggningen med modern utrustning alla dagar i veckan enligt vad som sägs i länken ovan.
Utnyttja Dina möjligheter som Saab-pensionär att hålla trim och kondition uppe.

MEDLEMSKONTAKT
Vår strävan är att stärka kontakten med våra medlemmar.
Vi fick på årsmötet 2009 gehör för vårt förslag om att etablera en hemsida på nätet.

Vi har hemsidan för att minska våra kostnader och Du behöver bara skriva den en gång. Och lägger Du in den under Favoriter så når Du vår hemsida sedan med ett enkelt klick.
Hemsidan är som vi betonat ett komplement till våra pappersutskick och kommer inte att ersätta dessa.

För att utveckla vårt kontaktnät ytterligare önskar vi att Du via ett mail till
Christina Roslund eller  Marianne Hansson skickar in din mailadress. Vi kan då enkelt nå många med information om vår verksamhet genom gruppmail.

 Postadress

STPL SAAB Tjänstemannapensionärer, Box  11050,  58011 Linköping
 
Ansvarig utgivare:
Informationsansvarig:
Webmaster:
Skapad:
Senast uppdaterad:
Tommy Ottosson 
Jan Karlsson
Börje Belking

200
6-11-30
2016-12-08
tel 0705-452460
tel
0703-846639
tel 013-159920